TED KOCAELİ KOLEJİ DİL ÖĞRETİMİ KONFERANSI ’19 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

By 10 Aralık 2019 No Comments

TED Kocaeli Koleji Yabancı Diller Bölümü tarafından, “reating a Community of Lifelong Learners” (Yaşam Boyu Öğrenenlerden Bir Toplum Yaratmak) teması ile 7 Aralık 2019 tarihinde, ‘Dil Öğretim Konferansı‘ (LT CONFERENCE ‘19) düzenlenmiştir.

Türkiye’nin farklı illerinde resmi ve özel kurumlarda görev yapan 200 eğitimci ve akademisyen TED Kocaeli Koleji’nde düzenlenen konferansa katılmıştır. Konferansın açılışında ve kapanışında TED Kocaeli Koleji öğrencileri tarafından gerçekleştirilen performanslar ve 3 öğrenci tarafından 3 ayrı dilde (İngilizce, Almanca, İspanyolca) yapılan sunumlar izleyicilerin büyük beğenisini kazanmıştır. Ayrıca, Konferans boyunca Okulun içerisinde İngilizce konuşarak teşrifat görevi yapan öğrenciler büyük sempati toplamışlardır.

TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Nilgün Çelebi’nin “hoş geldiniz konuşması” ile başlayan Konferansın açılışını, TED Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü – İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin Aydın, “Yaşam Boyu Öğrenenlerin Öğretmenleri – 5C Modeli” başlıklı konuşması ile gerçekleştirmiştir. Konuşmanın ardından TED Kocaeli Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı ve Öğretmen Eğitmeni Türkan Yaman, “Azim Ve İrade Varsa Bir Yolu Bulunur.” başlıklı sunumu yapmıştır.

Açılışın ardından, “TED KOCAELI COLLEGE LANGUAGE TEACHING CONFERENCE’19”, TED Kocaeli Koleji yabancı dil öğretmenlerinin ve farklı kurumlarda “Eğitim Danışmanı ve Öğretmen Eğitmeni” olarak görev yapmakta olan Sam Whittam, Teresa Doğuelli ve Habib Karagöz’ün, “Yaşam Boyu Öğrenme” teması çerçevesinde üç aşamada, eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri 18 sunum ile devam etmiştir.

Konferans, TED Kocaeli Koleji Uluslararası Programlar Koordinatörü ve Öğretmen Eğitmeni Buket Ertür Tuna’nın “Görmek İstediğin Değişimi Sen Yarat” başlıklı sunumunun ardından gerçekleştirilen hediye çekilişi ile son bulmuştur.